Kol Germe
Kol germe ameliyatı, sarkık kol derisini toparlammak; dinç ve dinamik bir görünüm oluşturmak için uygulanır. Brakioplasti diye de isimlendirilir.
Yaşlılık veya sık kilo alıp-verme gibi faktörler derinin dolgunluğunu ve elastikiyetini bozar. Kolun alt tarafında deri sarkması görülür. Özellikle tüp mide operasyonunun ardından hızla kilo kaybeden kişilerde bu probleme daha sık rastlanır. Yerçekiminin etkisi de, kolda sarkma sürecini hızlandıran doğal bir unsurdur.
Kol germe işlemi kişiyi daha sıkı ve ince kollara kavuşturur. Kişinin kendini yaşlı hissetmesine neden olan, özgüven kaybına yol açan bu kötü görüntü kol germe estetiği ya da ameliyatsız kol germe yöntemleri ile ortadan kaldırılır.
Kol Germe Estetiği Nedir?
Bu tedavi prosedürü kolları yağlı ve sarkık görünümden kurtaran bir uygulamadır. Operasyon sırasında kol bölgesinde bulunan fazla yağlar vaser liposuction tekniğiyle alınır. Bu şekilde kolun incelmesi sağlanır.
Derinin fazlalık kısmı çıkarılır ve kol derisi gerilip toparlanır. Kesi izi oluşsa da bu, kolun içine saklanır ve rahatsızlık vermez.
Kol Germe Ameliyatı Avantajları
- Kaslarda ve kol derisinde gevşeme problemini giderir.
- Deride meydana gelen derin çatlakları ve sarkmaları ortadan kaldırır.
- Kıyafetleriniz beden olarak size tam geliyor fakat kolları sıkıyorsa, ameliyattan sonra bu durumdan kurtulursunuz.
- Kol germe estetiği sayesinde kol bölgesindeki deri daha genç ve canlı görünür.
- Yara izleri dışarıdan belli olmaz.
- Operasyon esnasında kendi kendine eriyen dikişler kullanılacağı için alınmasına gerek yoktur.
- İyileşme süresi oldukça kısadır. Yara izleri 1 yıl içinde iyice belirginliğini kaybeder.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Koldaki sarkma problemi için sıkılaştırıcı korselerden, kremlerden ve çeşitli egzersizlerden yardım alınabilir. Fakat bu yöntemler geçici çözümlerdir. Deride gevşeme, sarkma ve elastikiyet problemini kalıcı olarak ortadan kaldıramazlar.
Kol sarkmasını tamamen gidermek kol germe estetiği ile mümkündür. Operasyondan önce ayrıntılı planlama ve çizimler yapılır. Fazla deri işaretlenir ve en uygun ameliyat yöntemine karar verilir. Böylece yeterli gerginliği sağlayabilecek ve kol kontörünün bozulmasına yol açmayacak şekilde bir ameliyat gerçekleştirilir.
Mini kol germe ameliyatı sedasyon altında uygulanabilir. Fakat standart kol germe ameliyatı genel anestezi verilerek uygulanır.
Ameliyat çoğunlukla 1-2 saat sürer. Liposuction da uygulanacaksa ameliyatın süresi daha uzun olacaktır. Hangi yöntemin tercih edileceğine kol derisinde meydana gelen sarkmanın derecesi ve deri altındaki yağ dokusunun kalınlığı doğrultusunda karar verilir.
Deri gevşemesinin nedeni hastanın sık kilo alıp-vermesiyse, ilk olarak liposuction uygulaması yapılır. Böylelikle deri boşaltılır. Ardından bu deri çıkarılır ve kol derisi gerilir.
Kesi yapılan yer, işlemden sonra iki tabaka hâlinde dikilir ve yumuşak bir pansumanla sarılır.
Kol germe ameliyatı karın germe ve meme küçültme gibi farklı estetik operasyonlarla aynı anda uygulanabilir. Ameliyatta aşağıdaki yöntemler tercih edilir:
Kol Germe Ameliyat Yöntemleri
- İzsiz kol germe ameliyatı: Hastanın cilt elastikiyeti iyi düzeyde ise bu yönteme başvurulur. Fazla yağ alınır, böylelikle cildin kendi kendine sıkılaşması sağlanır. Ameliyattan sonra J-Plazma&vaser liposuction uygulamak bu sürecin daha iyi sonuç vermesine yardım eder.
- Kısa izle Kol Germe: Buna ‘mini kol germe’ adı verilir. Operasyon koltuk altı bölgesinden yapılır. İlk olarak liposuction yöntemiyle kol inceltilir. Daha sonra fazlalık olan deri, koltuk altına doğru çekilir.
- Standart Kol germe: Koldaki fazla cildin ve yağın tamamıyla çıkarılmasına dayanan bir yöntemdir. Kesi izi koltuk altından itibaren dirseğin üzerine uzanır.
- Uzatılmış izle Kol germe: Kesi dirsekten başlayıp koltuk altı ve yan göğüs duvarı boyunca devam eder. Kol sarkmasının aşırı boyutta olduğu kişiler için bu yöntemin tercih edilmesi uygundur.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası
- Doktorunuz bir gece hastanede kalmanızı talep edecektir. Bunun nedeni, uygun antibiyotik ve ağrı kesicilerle ameliyattan sonraki ilk geceyi rahat geçirmenizi sağlamaktır.
- Kolunuza sıkı bir bandaj sarılacak ve bunu 1-2 gün kullanmanız istenecektir. Bandaj uygulaması ödem oluşumunu engeller.
- Kol altına sıvı birikimini önlemek için drenler yerleştirilir. Taburcu olurken bunlar alınacaktır.
- 2 gün sonra duş almaya başlayabilirsiniz. Fakat saçınızı yıkarken birinden yardım almanız önerilir.
- İlk 3 hafta boyunca deniz ve havuz aktivitelerinden kaçınmanız gerekir.
- İyileşme sürecinde sigara kullanmaktan uzak durulmalıdır.
- 1 ay yorucu aktivitelerden (örneğin ağır kaldırmaktan, kollarınızı aktif olarak kullanmanızı gerektiren sporlardan) kaçınmalısınız.
- Ameliyattan sonraki 6 hafta özel bir kol korsesi kullanmanız gerekecektir. Fakat bazen korseyi çıkarmalı, sırtüstü yatıp kollarınızı yukarı doğru kaldırarak dinlendirmelisiniz.
- Dikişler 4 haftada iyileşir. Bu sürenin ardından ödemler neredeyse tamamen geçer, İzler de birkaç ay içinde solup belirginliğini yavaş yavaş kaybetmeye başlar. 1 yıl sonra artık ten rengine döneceği için belli olmaz. Fakat bazı hastalarda izler geçmeyebilir. İz kremleri, lazer, enjeksiyon gibi yöntemlerle izin görünümünü hafifletmek mümkündür.
Kol Germe Tedavisi Kalıcı mı?
Bu ameliyatın sonucu ömür boyu kalıcılığını korur. Bu yüzden belli bir süre sonra operasyonu tekrarlamak gerekmez. Fakat çok fazla kilo alıp-verme durumu olursa kolda yine bir miktar sarkma olması muhtemeldir.